Acreditari

IQC Romania reprezinta Integrated Quality Certification Pvt. Ltd. (IQC), un organism de evaluare a conformitatii, independent si multinational, in domeniul de certificare si inspectie, prezent in 6 tari (Romania, Australia, Egipt, India, Malaysia si Indonesia) si pe 3 continente (Europa, Australia si Asia).

IQC Romania beneficiaza de acreditarea IQC Global, acreditare oferita de JAS-ANZ – Organismul de Acreditare din Australia si Noua Zeelanda, pentru servicii de cerificare a sistemelor de management al calitatii, mediului, sanatatii si securitatii ocupationale si sigurantei alimentare conform Certificat de acreditare nr. M4010508IB.

In cazul in care aveti unele nelamuriri, referitoare la domeniile de activitate sau standardele acreditate, puteti accesa pagina oficiala a Organismului de Acreditare la urmatoarea adresa: http://www.jas-anz.org/  sau ne puteti contacta personal la datele de contact publicate pe site-ul oficial al societatii noastre la sectiunea Contact.

Mai multe informatii referitoare la notiunea si procedura de acreditare puteti afla in cele prezentate in continuare.

Ce este acreditarea ?

Acreditarea este aprobarea competentei, credibilitatii, independentei si integritatii unui organism de evaluare a conformitatii pentru desfasurarea activitatilor sale de evaluare a conformitatii. JAS-ANZ acrediteaza doar organizatiile care ofera servicii de certificare si/sau de control. Aceste organizatii sunt cunoscute ca organisme de evaluare a conformitatii (sau OEC-uri). OEC-urile acreditate furnizeaza servicii de certificare si inspectie organizatiilor. Schemele comune prin care OEC–urile certifica sunt sistemele de management bazate pe standardele internationale din familia ISO.

Beneficiile Acreditarii JAS-ANZ

Acreditarea JAS-ANZ ofera o serie de beneficii importante organismelor de evaluare a conformitatii (OEC) care sporesc increderea in procesul de evaluare a conformitatii:

 • Garanteaza competenta: Indeplinirea in mod regulat a politicilor si procedurilor JAS-ANZ, recunoscute la nivel international, garanteaza competenta OEC in desfasurarea activitatilor de evaluare a conformitatii;
 • Garanteaza independenta: Pentru o evaluare eficienta independenta este extrem de importanta. Acreditarea JAS-ANZ garanteaza independenta OEC in efectuarea evaluarii;
 • Recunoastere internationala: Prin acordurile oficiale cu numeroase organizatii internationale de acreditare, inclusiv International Accreditation Forum (IAF), Pacific Accreditation Cooperation (PAC) sau European cooperation for Accreditation (EA), serviciile de certificare si inspectie acreditate de JAS-ANZ sunt recunoscute in toate tarile membre acestor organizatii;
 • Imbunatatirea performantelor: Evaluarile regulate ale echipelor de audit JAS-ANZ permit determinarea obiectiva si sigura a corectitudinii si conformitatii OEC la standardele de referinta si furnizeaza informatii importante in vederea imbunatatirii performantelor viitoare;
 • Marca Profesionalismului: JAS-ANZ reprezinta confirmarea oficiala a faptului ca un organism este competent sa efectueze activitati specifice de evaluare a conformitaţii. Orice OEC acreditat de catre JAS-ANZ este recunoscut in intreaga lume ca fiind un furnizor de servicii de evaluare a conformitatii si inspectie la cel mai inalt nivel calitativ. Acreditarea JAS-ANZ demonstreaza clientilor dumneavoastra si tuturor partilor interesate ca serviciile de evaluare a conformitatii indeplinesc cele mai inalte niveluri de profesionalism si calitate.

 

REGISTRUL JAS

Registrul JAS-ANZ va ajuta sa localizati organizatiile certificate, organismele de evaluare a conformitatii acreditate (OEC-uri) sau personalul certificat. In acest sens, Registrul JAS-ANZ este o parte a strategiei de management al riscului si de asistenta in identificarea organizatiilor care detin certificate acreditate autentice JAS-ANZ. Daca un certificat nu este inclus in registru, acesta nu este considerat ca fiind valabil si trebuie pus sub semnul intrebarii de catre beneficiarul certificatului.
Retineti ca baza de date a organizatiilor certificate ofera informatii privind valabilitatea certificatelor acreditate JAS-ANZ ale titularilor. Exista totusi mai multe obiective pentru care o organizatie certificata nu poate aparea in registru, si prin urmare, beneficiarul nu trebuie sa respinga certificatul fara a avea discutii suplimentare cu organismul de evaluare a conformitatii emitent (OEC). Daca nu reusiti sa gasiti un anumit detinator de certificat in baza de date, atunci trebuie sa va adresati OEC-ului care a emis certificatul pentru a confirma validitatea acestuia.
Mai multe informatii despre fiecare dintre bazele de date sunt furnizate de mai jos.

 • Organizatiile certificate: Principala baza de date contine toate organizatiile care au o certificare, de sistem (QMS, EMS, OHSAS, FSMS, ISMS, etc) sau de produs, efectuata de catre un Organism de evaluare a conformitatii (OEC) independent, care la randul sau este acreditat de JAS-ANZ.
  Apasa aici pentru a cauta Organizatiile Certificate 
 • Organisme acreditate: O a doua baza de date contine informatii Organismele de evaluare a conformitatii (OEC-uri), impartite intre sistem, produs si certificatori de personal, precum si organismele de control. Aceasta baza de date identifica domeniul de aplicare al acreditarii, inclusiv locatiile acreditate si locatiile critice, standardele si sectoarele industriale in care opereaza organismul. Copii ale certificatelor de acreditare si programe sunt puse la dispozitie la cerere de catre JAS-ANZ .
  Apasa aici pentru a cauta Organismele Acreditate
 • Personal certificat: O a treia baza de date contine liste de auditori autorizati in cadrul diverselor sisteme recunoscute, inclusiv calitate, mediu, sanatate si securitate ocupationala, precum si auditorii sistemului de management al sigurantei alimentului. JAS-ANZ acrediteaza si OEC-uri care certifica personal in alte domenii.
  Apasa aici pentru a cauta Personalul Certificat 
 • Cautarea bazelor de date: Cand cautati in baza de date a organizatiilor certificate sau personalului certificat, aveti posibilitatea de a alege criteriile de cautare. Trebuie sa introduceti cel putin un criteriu pentru o cautare valabila. Cu toate acestea, cu cat introduceti mai multe criterii, cu atat rezultatele vor fi mai exacte.
 • Actualizarea datelor: Aceasta baza de date contine informatii furnizate catre JAS-ANZ de catre organismele acreditate care au emis certificatele. JAS-ANZ nu schimba sau modifica aceste informatii. Organizatia certificata sau personalul certificat care doresc sa modifice sau sa actualizeze informatiile trebuie sa contactateze in primul rand organismul lor de acreditare, si abia apoi JAS-ANZ daca sunt nemultumiti de raspunsul acestora.